lørdag den 16. april 2011

Buff lavet af belgisk pil


Jeg har påtaget mig en lille opgave, min veninde Lise har en pilekurv , som er slidt helt i stykker, jeg forstår til fulde hendes panik, vi kvinder bryder os ikke om at vores tasker og kurve pludslig ikke kan mere. Som i kan se så er bunden helt KAPUT. Mange vil nok sige smid den dog ud! men nej, hvorfor dog det, hvis den kan repareres, en bil bliver da ikke smidt ud bare fordi den går i stykker, den bliver lavet. Sådan skal det også være med en pilekurv.

Husbonden Erik har et gammel rustfri kar stående , og så har jeg fået lov at låne hans brunerum med de 2 gasblus, så jeg kan koge noget pil. Efter at have fået en masse gode råd af Steen S. Madsen, kom jeg frem til jeg godt kunne lave det buff selv. Koge noget belgisk pil i 8 timer, det ka da ikke være så svært !

Da jeg ber Erik om hjælp til at monter mit afbarkerjern, så montere han det fluks på en bjælke inde i stalden, så jeg kan stå i tørvejr, men tro nu nok jeg skal have det lavet så jeg også kan stå ude med det, når det er godt vejr .

Barken ender på gulvet i første omgang , er ikke klar over om det kan bruges til noget særlig, måske kan man lave en lille fuglerede i en påskedekoration , det skal i hverfalde ikke smides ud lige med det første , det kan måske også bruges til at farve med, for jeg kan jo se at 5 timer i hvertfald ikke er nok til at farve pilen, Steen havde jo også sagt 8 timer.


Som i kan se så er der ikke meget farve på min pil , og da slet ikke når man sammenligner med den kurv det skal flettes i , jeg må have fundet på noget....,

men når nu elinstalationerne ikke brød sig om mere damp i rummet efter 5 timer og elrelæet begyndt at slå fra, ja så måtte jeg jo holde, skal lige finde et andet sted og stå i røg og damp med min pil, og det kan nu godt være udendørs!

I kan også lige få lov at se det ikke er det helt store problem at afbarke kogt pil, det smutter lige af. Det ser godtnok ud som om jeg fjummer lidt , men det skyldes , jeg har forlagt mine undlings arbejdshanske , og måtte bruge nogle der var tykkere end normalt

tak til Richie Kavanagh for "If You Feel Like Singing, Do Sing An Irish Song" til videoen

2 kommentarer:

  1. Jeg er bagefter med at læse blogs, så jeg læste dem "bagfra" og kunne ikke forstå, hvorfor du ville lave buff pil. Barken er jo så skøn. Nu forstår jeg bedre. Hvor ser det legende let ud at afbarke.
    Lene

    SvarSlet
  2. Hej Lene , det er mega nemt at afbarke med sådan et afbarker jern !
    :-)

    SvarSlet