torsdag den 27. maj 2010


I går var jeg på Gimsinghoved og se udstillingen ”basket4life” der var jo lige lidt forskellig inspiration i bark som jeg gerne vil dele med jer
Skulle der være nogen der har lyst til at se udstillingen selv, så finder du informationer om det på
http://www.gimsinghoved.dk/webtop/site.aspx?p=4055
Husk du kan se billedet i større format ved at klikke på det.

lørdag den 22. maj 2010

Boglisten skal udvides :-), jeg jeg fik jo bestilt "flet med natures matrialer" af Jette Mellgreen i sidste uge og den har jeg jo så haft i nogle dage. Da posten kom idag ja så kom bogen om Perigordkurve af Eva Seidenfaden også. Så nu har jeg rigtig noget at sidde og læse på i skyggen.

Flet med bark



Efter den pragtfulde regn så kom solen og varmen, og det kan få pilestiklingerne i gang skal jeg love for, men jeg er bare ikke helt så glad for varmen for jeg får det skidt når det bliver for varmt, så hvad kan man så lave , jo man kan side i skyggen og lave drinksbakker af pilebark :-)
Jeg havde jo bestil en Strap-cutter fra lædderiet i Århus, men havde bare slet ikke nået at prøve den , så det var tid nu !.
Inspireret af Piletossen , købte jeg flet med naturens materialer af Jette Mellgren, det er en dejlig bog , med masser af inspiration .
Da jeg var fardig med at flette af den friske dugpilbark , lage jeg bakken i pres natten over, for ellers er den vist for ujævn til at sætte lette glas på .
mon ikke jeg skal prøve at lave en lille kurv næste gang.
Desværre har jeg slet ikke den mængde dugpil til rådighed som jeg gerne ville have, det må der rådes bod på næste år.
Jeg går og overvejer om de sidste 6 dugpilviljer jeg har ladet stå, om det mon er for sent at prøve at sætte dem som stiklingereller om jeg bare skal snuppe bakken fra dem. forløbig har jeg lige noget mere dugpil der er klippet ned til at afbarke så jeg kan lave flere drinksbakker .

søndag den 16. maj 2010

Den pragtfulde regn


Ja vi har rigtig manglet regn, men her på disse kanter kommer de meget forskellig, vi fik 8 mm onsdags, og i nat har vi fået 15 mm og kun 3 km herfra har de fået 30 mm , det kunne vi også godt have brugt, men er da taknemlig for de 15 mm , det jo da bedre end ingenting .
De stiklinger der er sat i marken er da heldigvis begyndt at skyde, på et tidspunkt havde jeg godt nok min tvivl . Selv min fransk flødefarvet ( Salix Belle Isle ), hvor stiklingerne var meget tynde , skyder i bedste stil .
Bukken blev ikke skudt her til morgen, men min bukkejæger har lovet mig at komme igen til aften. Så må vi se hvad der sker .

fredag den 14. maj 2010

Bark


Vi nået til den tid på året hvor vi kan afbarke pilen , og gemme barken til at flette med, det har jo været lidt en kamp mellem mig og bukken , men nu er jeg altså begyndt at afbarke min dugpil og den slipper noglende let :-)
Jeg havde sat nogle store pilestiklinger i et skelhegn, dem har bukken ikke alene fejet, men også gået så hårdt tilværks at de er røget ovenud.
Så det har jeg lært af, stiklinger skal ikke stikke mere end 5 cm op !

søndag den 9. maj 2010


Så blev der lige lavet et lille fuglehus efter Mai Hvids DVD :-)
når man har fået opblødt noget pil , så det næsten ikke til at lade være at flette , selv om der mange andre gøremål der skal fra hånden.
Den mørke rille er halvtør dugpil, og resten er rød belgier .
Jeg har opblødt mere pil så nu skal der flettes.
jeg bruger en fin spray til at imprægnere med , men overvejer om mon ikke det billigere og lige så godt at lave en blanding of rå linolie og terpentin.

lørdag den 8. maj 2010

pil er godt at feje på


Ja bukken syntes åbenbart ikke jeg skal have noget bark fra min dugpil som jeg nok så nydelig har ladet stå.
for 14 dages siden gik han om bor i en række der står lidt længere henne, så i nat har fyren syntes der var nogen i den store række der også skulle have en omgang.
Vi har da heldigvis fået sat hegn om samtlige nye frugttræer, så dem kan han ikke komme til at ødelægge .
Godt bukkejagten snart går ind !!