torsdag den 28. april 2011

Workshop


De sidste 1½ dag har jeg været på workshop hos Anne Mette Hjørnholt, det har været vanvitig lærerigt og hyggeligt.
Det blev til en stor hane i kludeflet og en bette fugl.
Jeg må indrømme at jeg har fået stor respekt for ting lavet i kludeflet, det tager lang tid og er ikke spor nemt!
Jeg fik lige lært og lave lurendrejer , de blev brugt til hale på hanen og en gang rangleflet til hovede.
Du kan se mere på Anne Mettes blog http://hjornholmpil.blogspot.com/2011/04/workshopdage-til-landsskuet-2011.html
Hvis du skulle få lyst til at sel alle tingne live , må du på dyreskue i Herning .

mandag den 18. april 2011

Buff der blev mørk


Så blev mit buff endelig mørk, men nu ved jeg ikke om det er PGA. af lyngen eller fordi jeg kogt 8-10 timer !
Så det ender nok med jeg må prøve at koge pil en gang mere.

søndag den 17. april 2011

mørk buff


Efter jeg ikke fik” mørk buff” ud af at koge i går , ja så , koger vi videre på sagen i dag. Jeg kontaktede endnu engang Steen , og han mente jo der skal koges noget mere på den sag. Jeg kunne evt. lige putte nogle friske valnøddeskalle i vandet , hvor jeg ville få dem fra viste han jo da ikke for det ikke just lige sæson for det :-O .
Nå men jeg havde gemt vandet fra i går , barken var jo heller ikke smidt væk , så i karet med det hele , og så stablede jeg ved Eriks hjælp karet op på nogle cementsten , og så bare gang i noget brænde.
Så gik jeg på nettet for at finde lidt om plantefarvning, på http://www.aksp.dk/index.php?id=441 fandt jeg at lyng kan give en gulbrun farve, kirsebær-lauerbær kan give rødbrun farve desværre har jeg kun en ægte laurbær, men i med det sammen med noget tørret lyng jeg havde hængende, så må vi se om det da ikke kan få lidt mere farve.. nu skal det i hvert fald blive kogt i 8 timer, og i dag er der ingen elinstallationer der kan gå overgang i da det hele forgår udendørs!
På Aksp.dk stod der jo også det med valnød, men jeg tvivler på at selve valnødden farver, tror kun det den grønne skal uden om valnødden der farver.
I skal nok høre om resultatet bliver mørkere, i dag spilkoger det og det skal jeg nok sørge for det bliver ved med de næste 8 timer.
Du kan også læse om plantefarvning på http://vikingegruppen-gimle.dk/tekstiler.plantefarvning.html

lørdag den 16. april 2011

Buff lavet af belgisk pil


Jeg har påtaget mig en lille opgave, min veninde Lise har en pilekurv , som er slidt helt i stykker, jeg forstår til fulde hendes panik, vi kvinder bryder os ikke om at vores tasker og kurve pludslig ikke kan mere. Som i kan se så er bunden helt KAPUT. Mange vil nok sige smid den dog ud! men nej, hvorfor dog det, hvis den kan repareres, en bil bliver da ikke smidt ud bare fordi den går i stykker, den bliver lavet. Sådan skal det også være med en pilekurv.

Husbonden Erik har et gammel rustfri kar stående , og så har jeg fået lov at låne hans brunerum med de 2 gasblus, så jeg kan koge noget pil. Efter at have fået en masse gode råd af Steen S. Madsen, kom jeg frem til jeg godt kunne lave det buff selv. Koge noget belgisk pil i 8 timer, det ka da ikke være så svært !

Da jeg ber Erik om hjælp til at monter mit afbarkerjern, så montere han det fluks på en bjælke inde i stalden, så jeg kan stå i tørvejr, men tro nu nok jeg skal have det lavet så jeg også kan stå ude med det, når det er godt vejr .

Barken ender på gulvet i første omgang , er ikke klar over om det kan bruges til noget særlig, måske kan man lave en lille fuglerede i en påskedekoration , det skal i hverfalde ikke smides ud lige med det første , det kan måske også bruges til at farve med, for jeg kan jo se at 5 timer i hvertfald ikke er nok til at farve pilen, Steen havde jo også sagt 8 timer.


Som i kan se så er der ikke meget farve på min pil , og da slet ikke når man sammenligner med den kurv det skal flettes i , jeg må have fundet på noget....,

men når nu elinstalationerne ikke brød sig om mere damp i rummet efter 5 timer og elrelæet begyndt at slå fra, ja så måtte jeg jo holde, skal lige finde et andet sted og stå i røg og damp med min pil, og det kan nu godt være udendørs!

I kan også lige få lov at se det ikke er det helt store problem at afbarke kogt pil, det smutter lige af. Det ser godtnok ud som om jeg fjummer lidt , men det skyldes , jeg har forlagt mine undlings arbejdshanske , og måtte bruge nogle der var tykkere end normalt

tak til Richie Kavanagh for "If You Feel Like Singing, Do Sing An Irish Song" til videoen

onsdag den 13. april 2011

winter willow / easter willow

På indkøb i dag , faldt jeg over noget de kaldte winter willow / easter willow, jamen dog ,hvad var nu det for en piletype !
Ved en nærmere gennemgang stod der nu ikke hvilken slags pil det var, men det var tydelig at det var en pilestok på ca. 50 cm man havde sat i en potte sidste år og ladet skyde nogle grene som man så har hængt nogle små poser med fuglefrø på. For den nette sum af 48 dk.kroner eller ca. 9 dollar kan man få love at købe et sådanne træ! Tror nu jeg kan leve uden sådan et træ , men kan da godt finde på at lave nogen til krukkerne i haven til næste år.....
Jeg har leget lidt med google translater og er bange for at det sommetider er noget forfærdelig sludder der kommer ud af oversættelsen :(
Søren var også lige forbi han havde en aftale med Erik, han havde noget elektrikkerledning med til mig, så nu skal der lige laves nogle belgiske piletræer

mandag den 11. april 2011

Forår

Jeg syntes bloggen trængte til et frisk pust, så jeg ha været ud of fotografere noget ny udsprunget pil

LoisWalpole.com: Lois Walpole - The Official Homepage

LoisWalpole.com: Lois Walpole - The Official Homepage
her er rigtig mange spændende billeder,
se endlig galleriet med grow home så får havemøbler en helt anden betydning

LoisWalpole.com: Lois Walpole - The Official Home Page
here are many exciting pictures, don't miss the gallery grow home garden furniture get a totally new meaning .

fredag den 8. april 2011

Pil og krukker

Så fik jeg endelig købt nogle dejlige krukker hos bilka, tip fandt jeg på Claus Dalbys blog, de er godtnok ikke beregnet til at stå ude om vinteren, men pyt de var billige , har fyldt ral i bunden, sat en bomuldsvæge ved så der kan suges vand op fra underskålen om sommeren, om vinteren kommer de ind og stå koldt men frostfri.
Tippet med vægen har jeg for nogle små urtepotter jeg har til krydderurter i køkknet, det rigtig smart ;-) .
På Dalby's blok har jeg set nogle fine lilla kål, dem vil jeg lige have kigget efter om jeg kan finde, for de vil se godt ud i bunden af krukken , ellers må jeg spekulere på om mon de små kugleprimulaer skal i istedet , jeg elsker nemlig lilla og grøn sammen. Det flettede træ jeg har sat i krukken er flette som belgisk flet i lestershire diks, det som sagt tidligere 4 x 6.
Jeg købte 2 krukker , og vil så prøve at flette et træ direkte i den anden potte :-).
Jeg kunne godt fristes til at købe et par krukker mere , jeg syntes nemlig de er vildt flotte, og så har de den forden at hundene ikke graver i dem !
Jeg har ikke de store erfaringer med uglaserede potter, jeg håber ikke der er for stor fordampning på dem .

stiklinger


Så er jeg stort set færdig med at sætte pilestiklinger for i år, det blev i runde tal sådan cirka 4200 og i år er de alle sat i plastik.
er blevet udbygget med et stykke plastik mere hvor jeg har sat bleu , rød americaner og Leicestershire Dix. købt hos hærvejenspileflet når man køber hos Hærvejenspileflet er der altid riglig med stiklinger , så derfor skriver jeg ca. for jeg hold med at tælle, men der var så riglig , for der var ikke plads til de 100 Salix purpurea "sort Blues" som jeg købte hos Råhaugegårdpil. hvorfor jeg købte dem ? jo nu vil jeg se om der er forskel på sorte blues og bleu , så jeg har taget et lille stykke plastik , hvor jeg har plantet 2 sort blues og 3 bleu, planen er at de så skal have lov at vokse sig store , så jeg kan følge dem , med hensyn til gæslinger os vidre , blade og farver.
Min Hakoro nishiki salix integra er sat for sig selv tæt ved huset , så jeg kan nyde de brogede blade, og de er allerede ved at springe ud !

tirsdag den 5. april 2011

høstmaskiner

høsten er længe i hus, men man har da lov og filosofere over næste års høst, se hurtig høst på den her film.

Harvest of poplars with NB Stemster mrk. III from Forstmiljø A/S on Vimeo.


ja vi nok ikke de små fine skud med med sådan en maskine , men måske i mindre målestok ?