søndag den 17. april 2011

mørk buff


Efter jeg ikke fik” mørk buff” ud af at koge i går , ja så , koger vi videre på sagen i dag. Jeg kontaktede endnu engang Steen , og han mente jo der skal koges noget mere på den sag. Jeg kunne evt. lige putte nogle friske valnøddeskalle i vandet , hvor jeg ville få dem fra viste han jo da ikke for det ikke just lige sæson for det :-O .
Nå men jeg havde gemt vandet fra i går , barken var jo heller ikke smidt væk , så i karet med det hele , og så stablede jeg ved Eriks hjælp karet op på nogle cementsten , og så bare gang i noget brænde.
Så gik jeg på nettet for at finde lidt om plantefarvning, på http://www.aksp.dk/index.php?id=441 fandt jeg at lyng kan give en gulbrun farve, kirsebær-lauerbær kan give rødbrun farve desværre har jeg kun en ægte laurbær, men i med det sammen med noget tørret lyng jeg havde hængende, så må vi se om det da ikke kan få lidt mere farve.. nu skal det i hvert fald blive kogt i 8 timer, og i dag er der ingen elinstallationer der kan gå overgang i da det hele forgår udendørs!
På Aksp.dk stod der jo også det med valnød, men jeg tvivler på at selve valnødden farver, tror kun det den grønne skal uden om valnødden der farver.
I skal nok høre om resultatet bliver mørkere, i dag spilkoger det og det skal jeg nok sørge for det bliver ved med de næste 8 timer.
Du kan også læse om plantefarvning på http://vikingegruppen-gimle.dk/tekstiler.plantefarvning.html

2 kommentarer:

  1. Hej Birgitte. Hvad med at putte noget rustent jern i karret. Prøv evt. Det afgiver mørk farve. Jeg har ikke prøvet med kogning, men i koldt vand virker det.

    SvarSlet
  2. tak skal du have , det prøver jeg næste gang , havde kun nogle galvaniserede rør i sammen med lyngen

    SvarSlet